engleski jezik

Custom Search

English language, englishTakođer vas mogu zanimati sljedeći pojmovi / You may also be interested in the following terms:

  1. Engleska - England
  2. engleska novčana jedinica - pound
  3. engleska verzija - English version
  4. engleski - English
  5. engleski bakreni novac - penny
  6. engleski jezik - English language, english

Enter CommentPrevously posted comments:

TONI BRTAN , (12.09.2009)
SOME

Maida, (04.06.2008)
Engleski jezik je nastao iz jezika germanskih plemena koja su se u kasnom starom vijeku naselila na jugoistoku otoka Velike Britanije. S razvojem kolonijalnog carstva Engleske, u područjima koja je kolonizirala njen je jezik postajao dominantan, a često i službeni. U Sjedinjenim Američkim Državama na saveznoj razini ne postoji službeni jezik, ali de facto službeni jezik je engleski. U Kanadi se, osim u Quebecu gdje je dominantniji francuski, također govori engleski. Jezici indijanskih plemena koja su živjela u Sjevernoj Americi su skoro izumrli, kako su dotična plemena raseljena u rezervate i pri tome bitno reducirana, a praktično svi njihovi pripadnici asimilirani u današnju civilizaciju. Sličan proces zbivao se za vrijeme kolonizacije Južnoafričke Republike, Australije te Novog Zelanda, s istim posljedicama. Najrašireniji je jezik na svijetu poslije kineskog, španjolskog i hindu jezika.


English is an Indo-European, West Germanic language originating in England, and is the first language for most people in the United States, the United Kingdom, Canada, Australia, New Zealand, Ireland, and the Anglophone Caribbean. It is used extensively as a second language and as an official language throughout the world, especially in Commonwealth countries and in many international organizations.

Last ten comments/Posljednjih 10 komentara: